Wie is Greta

Nadat ik een tiental jaren in het bedrijfsleven en de zakelijke dienstverlening had gewerkt, besloot ik in het jaar 2000 het roer om te gooien en te gaan doen wat ik echt leuk vond. Ik had inmiddels de 2-jarige studie Tuinarchitectuur met succes afgerond en startte mijn eigen bedrijf. Veel van mijn eerder opgedane ervaringen kwamen hier overigens weer heel goed bij van pas.

In de loop der jaren heb ik meerdere opleidingen en cursussen gevolgd om mezelf verder te ontwikkelen als ontwerper. Waaronder de cursussen Ontwerpkunde I en II bij het Ontwerpinstituut in Apeldoorn. Hierdoor is ook een grote interactie ontstaan met andere ontwerpers, in het gehele land. De mogelijkheid om te kunnen sparren, spiegelen en samenwerken zorgt voor verdere verdieping en uitdaging. Ook het lidmaatschap aan de landelijke Ontwerpersgroep TOG draagt hieraan bij.

Zelfs na bijna 17 jaar bezig geweest te zijn in dit vakgebied, ervaar ik het creëren van groene buitenruimtes nog steeds als heel bijzonder. Achter elk ontwerp zit een verhaal: het verhaal van de opdrachtgever, van het huis, de plek en de omgeving. Dat maakt dat alle tuinen uiteindelijk uniek worden en daardoor blijft het boeiend. Gedurende al die jaren zijn er inmiddels vele tuinen op mijn tekentafel ontstaan en gelukkig ook in het echt aangelegd. Groot en klein, particulier en zakelijk, (meestal) modern en (soms) natuurlijk, bij boerderijen of op een dakterras midden in de stad, een patio- of een villatuin, heel veel varianten zijn al eens langs gekomen.

Inspiratie haal ik uit verschillende dingen: allereerst uit het verhaal van de opdrachtgever, de plek, het huis en de omgeving. Door goed te kijken, te luisteren en door te vragen zijn hier vaak veel aanknopingspunten te vinden. Verder kan inspiratie overal vandaag komen: uit het bezoeken van parken en tuinen, gewoon uit de natuur, in de architectuur van gebouwen, het volgen van lezingen en cursussen, het bezoeken van beurzen, shows en festivals, etc.

Ik woon zelf op een oude boerderij met een grote tuin, waar altijd genoeg te doen is. De tuin biedt genoeg ruimte om nieuwe ideeën uit te proberen en verschillende plantcombinaties te testen. Ook hebben we een moestuin, die ons gedurende een groot deel van het jaar voorziet van heerlijk verse, biologisch geteelde groentes, fruit en noten. Mijn interesse in gezondheid en gezonde voeding kan ik op deze manier mooi combineren met tuinieren.
Overigens zie ik ook het ontwerpen van tuinen en het creëren van groene buitenruimtes als een vorm om bij te dragen aan een goede gezondheid. Wetenschappelijk is dit zelfs bewezen: in een groene omgeving zijn mensen gezonder en gelukkiger! En daar draag ik graag mijn steentje aan bij!

Tuinontwerpbureau

Leuk dat je een kijkje komt nemen op onze website. Hopelijk kunnen we je inspireren met nieuwe ideeën en een goede indruk geven van onze werkzaamheden.

Adres

Tuinontwerpbureau Greta Bäcker
Torenstraat 5, 9648 CR Wildervank

06 - 29018152
info@tuinontwerpbureau.nl

Facebook